15 November 2018, 07:53:36

Autor Thema: Feedback  (Gelesen 5272 mal)

0 Mitglieder und 1 Gast betrachten dieses Thema.

#9370

  • Global Moderator
  • Cisco Veteran mit Auszeichnung
  • **
  • Beiträge: 3.703
  • Karma: 65
  • CCIE #9370
    • Profil anzeigen
    • wktools
Feedback
« am: 03 September 2008, 11:26:41 »
Hello,

it would be great to get some more feedback to wktools Version 3 and/or 4 - what do you like/dislike when using the tool? I hear no complaints - is it really that stable?

Mathias
-- www.spoerr.org/wktools --

Keine Anfragen per Private Nachricht
Fragen werden nur im Forum beantwortet!

wiseguy187

  • Cisco User
  • *
  • Beiträge: 4
  • Karma: 0
    • Profil anzeigen
Re: Feedback
« Antwort #1 am: 29 Dezember 2010, 19:02:22 »
Hello Matthias,

I like the tool a lot, every time we have to make small adjusments to the config of all our network devices, i use the tool.

All was working very fine with the 3.x version, but not with the 4.x version

I really like the mapper tool but most of the time the application just disappears when trying to generate the  visio file. Tried it on windoiws xp and 7

but this is new, i look forward to future versions.

Grusse aus die Niederlande.


#9370

  • Global Moderator
  • Cisco Veteran mit Auszeichnung
  • **
  • Beiträge: 3.703
  • Karma: 65
  • CCIE #9370
    • Profil anzeigen
    • wktools
Re: Feedback
« Antwort #2 am: 29 Dezember 2010, 22:20:38 »
Hi,

thank you for your feedback. What exactly do you mean with "but most of the time the application just disappears when trying to generate the  visio file"? Does it crash? Do you get an error message?

Thanks,
Mathias
-- www.spoerr.org/wktools --

Keine Anfragen per Private Nachricht
Fragen werden nur im Forum beantwortet!

wiseguy187

  • Cisco User
  • *
  • Beiträge: 4
  • Karma: 0
    • Profil anzeigen
Re: Feedback
« Antwort #3 am: 30 Dezember 2010, 07:50:29 »
Hello Matthias,

No i don't get an error message. when i select layer 2 and one of the 2 layouts, it scans all the files, but when it's finished and has to create the vdx file the application disappears. When i restart the application afterwards  all settings in the mapper application are gone and loading a profile is also not possible.

If you have any advice how to debug the problem i can send you logs.

#9370

  • Global Moderator
  • Cisco Veteran mit Auszeichnung
  • **
  • Beiträge: 3.703
  • Karma: 65
  • CCIE #9370
    • Profil anzeigen
    • wktools
Re: Feedback
« Antwort #4 am: 30 Dezember 2010, 17:14:57 »
hm - that's strange. Do see any wktools related error messages in the Windows event viewer?

fyi: Scanning (Parse) is only needed once. Then you get a database file with all needed information. This database is then used for all further steps. The same is for "Analyze" option. When this step is completed, it is not necessary again when the database does not change.

Regards,
Mathias
-- www.spoerr.org/wktools --

Keine Anfragen per Private Nachricht
Fragen werden nur im Forum beantwortet!

wiseguy187

  • Cisco User
  • *
  • Beiträge: 4
  • Karma: 0
    • Profil anzeigen
Re: Feedback
« Antwort #5 am: 30 Dezember 2010, 18:04:36 »
Hello Mathias

I tried again to look for errors in the eventviewer and the first time there was no error, the second time there was. Attached you find the error and the options i used in wktools.

#9370

  • Global Moderator
  • Cisco Veteran mit Auszeichnung
  • **
  • Beiträge: 3.703
  • Karma: 65
  • CCIE #9370
    • Profil anzeigen
    • wktools
Re: Feedback
« Antwort #6 am: 30 Dezember 2010, 22:09:18 »
please use "Analyze" as next step.
Parse NEW: All files are parsed for the needed information and wkm.db is generated
Analyze NEW: The neighborship table is claculated with the information provided from the database (Parse)
xxxx Layout: The neigborship information from "Analyze" is used to calculate layout the topology

All steps are needed...

The crash occurs because of a missing error/exception handling in cases where the neighborship table is empty.

Please try with Analyze and let me know if you still get an error.

Thanks,
Mathias
-- www.spoerr.org/wktools --

Keine Anfragen per Private Nachricht
Fragen werden nur im Forum beantwortet!

wiseguy187

  • Cisco User
  • *
  • Beiträge: 4
  • Karma: 0
    • Profil anzeigen
Re: Feedback
« Antwort #7 am: 31 Dezember 2010, 10:30:20 »
All works well now!

One future request  :-D i created a network map which included 4 cisco access points, but it displayed them in the drawing with the router symbol.

Thanx for showing me the right way!

Best wishes,

Freddie

#9370

  • Global Moderator
  • Cisco Veteran mit Auszeichnung
  • **
  • Beiträge: 3.703
  • Karma: 65
  • CCIE #9370
    • Profil anzeigen
    • wktools
Re: Feedback
« Antwort #8 am: 31 Dezember 2010, 12:35:58 »
you are welcome!
The APs should be displayed as APs. I will look into it. Could you please send me one sample file to wktools@spoerr.org?

Thanks,
Mathias
-- www.spoerr.org/wktools --

Keine Anfragen per Private Nachricht
Fragen werden nur im Forum beantwortet!

Deutschsprachiges Cisco Forum

Re: Feedback
« Antwort #8 am: 31 Dezember 2010, 12:35:58 »

 


SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal